FAQ

Downlight

Hvilken downlight kan monteres rett i isolasjon?

Vi har flere typer downlight som kan monteres rett i isolasjon

I noen tilfeller er det vanskelig eller praktisk umulig å montere downlightkasser. Tidligere har dette vært en utfordring, og noe mange har vært tvilende til. Nå med ny LED teknologi og elektronikk som kan takle varmen, så finnes det produkter tilgjengelig. Vi har nå gleden av å tilby følgende produkter der både armatur og LED driver kan overdekkes av isolasjonsmatter – type Glava o.l. Flere produkter vil lanseres etter hvert.

Gyro / Gyro WD
Gyro Frame / Gyro Frame WD
Juno Soft COB+ / Juno Soft COB+  WD
Limbo Soft
Limbo Integral
Isocob
UnoCob+ / UnoCob+ WD (OBS! ikke Unicone)

Hva er WarmDim?

WarmDim fargetemperaturer

WarmDim er en ny interiørvennlig teknologi

WarmDim-teknologien gjør at lyset oppfører seg akkurat som vanlige glødelamper når det dimmes ned. Dette løses ved at den delen som produserer selve lyset er delt i to, en som gir vanlig kraftig LED-lys og en som gir en varmere glød. Elektronikken i downlighten eller LED-lyskilden justerer lysopplevelsen etter hvert som du dimmer ned. Resultatet er suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95, og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000°K til 2000°K.

 

WarmDim illustrasjon

Når det dimmes ned endres fargen trinnløst mot et varmere lys. Derfor gir WarmDim LED de hyggelige og behagelige fargetonene du er vant med fra vanlige glødlamper og halogenlys.

 

Hva er COB?

COB

COB står for Chips On Board

COB er steg fremover med tanke på energiforbruk. COB har som SMD flere LED dioder samlet på en flate istedet for enkelt plasserte dioder, men forskjellen her er at COB har flere LED dioder. COB chipper har typisk 9 eller flere dioder, 1 krets og 2 krets kontakter uavhengig av antall dioder brukt. COB er kjent for bedre lumen-per-watt-forhold og varmeeffektivitet. Dette har mye å gjøre med utformingen av COB-lysdioder, og det kjølende keramiske substratet i chippene.

Hvilken utførelse skal jeg velge?

Vi har 3 forskjellige utførelser på våre downlights

Vippbar downlight

Med vippbar downlight kan du enkelt rette lyset inn mot veggen eller ut i rommet. Du ser litt av lyskilden, noe som gir ekstra liv i taket.

Soft downlight – Med inntrukket lyskilde

Full diskresjon med inntrukket lyskilde. Lyskilden er helt skjult fra alle vanlige vinkler og dermed uten blending. Flott til å lyse opp gulv og møbelgrupper.

Gyro – Rett lyset dit du vil

Roter og vipp lyskilden i alle retninger slik at lyset kan rettes mot bilder, blomster, møbler og annet du vil ha frem i lyset!