Belysning til barnerommet

inspo-barnerom-1
inspo-barnerom-1

Belysning til barnerommet

Belysningen på barnerommet bør være fleksibel og gi mulighet til at leken kan endre seg fort.

inspo-barnerom-2
inspo-barnerom-3
inspirasjon barnerom

Aktiviteten på barnerommet endrer seg gjennom hele døgnet, og det går raskt mellom å bygge Lego eller leke gjemsel. Belysningen på barnerommet bør derfor være fleksibel og gi mulighet til at leken kan endre seg fort. På dagen sitter de kanskje på gulvet og leker med dukkehuset, tegner og maler på pulten, eller spiller spill. Det er viktig med en takbelysning som gir en jevn og fin belysning til hele rommet. I taket kan man sette inn downlights eller spotlights i et skinnesystem, eller en taklampe. Det viktigste er at det du velger gir en jevn og god spredning av lyset. Ved å montere takbelysning med dimming kan du dessuten tilpasse belysningen etter aktiviteten.

inspo-barnerom-3

Belysning på barnerommet er avgjørende for å skape et trygt, funksjonelt og trivelig miljø for barnet ditt. Her er noen viktige hensyn å ta:

  • Generell belysning: En sentral taklampe med god spredning av lys er en god start. Velg en lampe med en skjerm som gir jevnt og behagelig lys i hele rommet.
  • Leselys: Hvis barnet ditt er gammelt nok til å lese, studere eller gjøre lekser på rommet sitt, bør du vurdere en skrivebordslampe med justerbar arm og lysstyrke. Dette gir god belysning på arbeidsområdet uten å forstyrre resten av rommet.
  • Nattlys: Et mykt nattlys kan bidra til å skape trygghet for barnet ditt om natten. Det hjelper også barnet med å finne vei til toalettet eller foreldrenes rom uten å forstyrre søvnen.
  • Dekorativ belysning: Barn liker ofte morsomme og fargerike lamper som passer til deres interesser og hobbyer. Dette kan inkludere lamper med figurer fra favorittleker eller -filmer.
  • Dimming: Å kunne justere lysstyrken på lampene gir fleksibilitet til å tilpasse belysningen etter behov og stemning. Dette kan være spesielt nyttig under sengetid for å skape en rolig atmosfære.
  • Sikkerhet: Pass på at ledninger og stikkontakter er plassert utenfor rekkevidde for små barn, og bruk gjerne barnesikre stikkontakter for ekstra trygghet.

Populære produkter