Halmstad Sentralstasjon

Kunde

Type bygg

Ferdigstilt

Vår ansvarlig

Elektro

Halmstad sentralstasjon

Halmstad sentral stasjon ble åpnet i 1882, og er i dag en travel togstasjon med mange reisende om dagen. Stasjonen betjenes av fjerntog til Göteborg og København og av regionaltrafikk.
Unilamp Norden, i samarbeid med Bravida, har oppgradert fasade- og plattformbelysningen på Halmstad sentralstasjon. Den eksisterende belysningen, som bestod av designerlamper fra 80-talllet, ble byttet ut med moderne og effektive LED-armaturer.

En varm velkomst!

Utendørsbelysning fyller flere oppgaver – den skal først og fremst gi trygghet til de som ferds i de mørke nattetimene, men den skal også gi forbipasserende og besøkende en varm velkomst! Utendørs- og fasadebelysning kan løfte opplevelsen og atmosfæren i uterommet. Når man skal velge utendørs- og fasadebelysning er det viktig å velge den type armaturen som oppfyller de behovene du har i fordhold til lys, men også velge en armatur som står i stil med bygget.

Energibesparelse med LED

Unilamp Norden, i samarbeid med Bravida, har oppgradert fasade- og plattformbelysningen på Halmstad sentralstasjon. Den eksisterende belysningen, som bestod av designerlamper fra 80-talllet, ble byttet ut med moderne og effektive LED-armaturer.
Det å bytte til LED-armaturer er den mest energieffektive strømsparingen vi kan gjøre, både hjemme, men også i offentlige bygg. LED-pærer er ekstremt energibesparende sammenlignet med halogen- og glødepærer, dette fordi LED avgir den samme lysmengden som vi er vant med fra glødepæren, men til en brøkdel av strømforbruket. Det er fordi en større del av energien, som tilføres lyskilden, blir til lys. LED produserer i tillegg betraktelig mindre varme, noe som begrenser eventuelle brannfarer. Sammenlignet med den gamle glødepæren er besparelsen i forbruket på hele 80%. For halogen- og kompaktarmaturen er besparelsen på rundt 40%.

Armaturene Argos og Bronco

Armaturene som er benyttet i Halmstad-prosjektet er Unilamp Argos og Bronco 3000K. Argos-serien er kompakte men solide veggarmaturer i støpt aluminium med herdet sikkerhetsglass. Moderne funksjonelt design, flott finish og med en overflatebehandling som varer. Bronco er en kompakt, smal veggarmatur i presstøpt aluminium med herdet sikkerhetsglass. Bronco benytter en moderne linseteknikk som muliggjør en rettet og eksakt lysfordeling. Armaturen finnes tilgjengelig i flere ulike konfigurasjoner, med enkel eller dobbel lysretning, med asymmetrisk og smal lysstråle. Bronco leveres i varianter som kan lyse opp, ned, eller både og, noe som gjør Bronco til en meget allsidig armatur.
Armaturene avgir et asymmetrisk lys som dekker gangbane og fremhever arkitekturer på dette klassiske og vakre bygget.

Begge armaturene er overflate behandlet med Unilamp sin spesielle ASC behandling for aggressive miljøer, det vil si en 16 trinns prosess toppet med spesial-lakk. Dette gjør både Argos og Bronco ideell for bruk i kystnære områder og der det er miljømessige utfordringer.

Flere referanser

atrium-topp-bilde-2

Fjordbyen Atrium i Vikersund

Fjordbyen atrium i Vikersund Nyoppførte leiligheter i Vikersund! Leilighetene har en praktfull beliggenhet ved vannkanten med svært gode solforhold og fantastisk utsikt mot fjorden. Beliggende

hedengren_top_bilde

Belysning til Hedengren Security AS

Belysning til Hedengren Security AS Hedengren Security AS ønsket å modernisere, og oppgradere sine kontorlokaler på Lierstranden. Den gamle belysningen ønsket de også å skifte

Vikersund Næringspark

VIKERSUND NÆRINGSPARK Det har lenge eksistert planer om å bygge et stort næringsbygg langs fylkesvei 280 nord for Vikersund. I slutten av 2018 startet byggeprosjektet

Rull til toppen