Belysning til Hedengren Security AS

Kunde

Type bygg

Ferdigstilt

Vår ansvarlig

Elektro

Belysning til Hedengren Security AS

Hedengren Security AS ønsket å modernisere, og oppgradere sine kontorlokaler på Lierstranden. Den gamle belysningen ønsket de også å skifte ut til energibesparende LED-belysning. Unilamp, i samarbeid med Lrby Elektro AS, leverte og installerte alt av innendørs belysning til kontorarealer, kantine, møterom og korridorer. LED-belysningen har ført til bedre lyskvalitet og trivsel!

Helsefremmende effekter

Kunstig belysning påvirker oss mennesker mer enn man tror. Godt lys kan gi en rekke helsefremmende effekter. Godt lys på arbeidsplassen gjør at vi føler oss mer opplagte og skjerpet, det reduserer trøtthet og plager som for eksempel hodepine. Så det å ha godt lys er viktig! Et godt lys skal kunne gi et jevnt og komfortabelt lys uten for mye blendning. Det bør også være mulighet for å kunne justere lysstyrken etter tid på døgnet og type arbeid man utfører. Kenneth Skretteberg, vår distriktssjef i Buskerud, mener vi vant prosjektet fordi vi møtte både komfortkrav og kundens ønsker innenfor ønsket kostnadsramme.

God grunnbelysning

Som grunnbelysning leverte vi LED-panel 60×60 til kontorer, møterom og kantine. Våre LED-paneler har en microprismeoptikk som gir meget lave blendingstall. UGR<19 er et tall man er opptatt av, spesielt når man skal lyssette skoler og kontor med dataskjermer, der minimal blending og god synskomfort er viktig. LED-panelen er også ekstremt lavtbyggende armaturer som kan monteres innfelt i systemtak, utenpåliggende eller nedhengt med tilbehør.

Fleksibilitet i belysningen

Et kontor er et fleksibelt arbeidsrom og skal gi mulighet for mange ulike aktiviteter i løpet av en dag. Hedengren ønsket at det skulle være mulig å dimme lyset på møterommet og i kantinen slik at de kunne styre lyset etter arbeidsoppgaver, møter ol. Det var litt utfordringer knyttet til dette, da mange av veggene på kontoret er laget av glass. Utfordringem var da å få trukket rørene til dimmeren, slik at det ble et pent resultat. Etter litt frem og tilbake, falt valget på trådløs DALI styring med RaDim. Bryterne kunne da festes rett på glassveggene med 3M tape.

Belysning til korridorer

I tillegg til LED-panel med trådløs DALI styring leverte vi også LED Compact til korridoerer og vrimlearealer. LED-Compact er en serie beregnet på å erstatte kompaktlysrørdownlights på nyanlegg eller ved rehabilitering. Lysbildet fra disse er meget bredstrålende og er beregnet på å fylle rommet med lys, uten noen definert strålevinkel, slik halogenerstatterne har. Med LED teknologi er det mulig å spare mye energi på denne type armaturer, som ofte er montert i korridorer med mange brenntimer hvert døgn.
LED Compact er meget energieffektiv og har lav byggehøyde, noe som gjør at den svært anvendelig.

Flere referanser

atrium-topp-bilde-2

Fjordbyen Atrium i Vikersund

Fjordbyen atrium i Vikersund Nyoppførte leiligheter i Vikersund! Leilighetene har en praktfull beliggenhet ved vannkanten med svært gode solforhold og fantastisk utsikt mot fjorden. Beliggende

Vikersund Næringspark

VIKERSUND NÆRINGSPARK Det har lenge eksistert planer om å bygge et stort næringsbygg langs fylkesvei 280 nord for Vikersund. I slutten av 2018 startet byggeprosjektet

Halmstad sentralstasjon

Halmstad Sentralstasjon

Halmstad sentralstasjon Halmstad sentral stasjon ble åpnet i 1882, og er i dag en travel togstasjon med mange reisende om dagen. Stasjonen betjenes av fjerntog

Rull til toppen