Vikersund Næringspark

Unilamp Norden i samarbeid med Varp Elektro, har levert samtlige lys innendørs.

Prosjektnavn

Vikersund Næringspark

Lokasjon

Vikersund

Installatør

Varp Elektro

Prosjekttype

Næringsbygg

VIKERSUND NÆRINGSPARK

Det har lenge eksistert planer om å bygge et stort næringsbygg langs fylkesvei 280 nord for Vikersund. I slutten av 2018 startet byggeprosjektet om å reise et næringsbygg, og Vikersund Næringsbygg stod klar våren 2019. Unilamp Norden AS, i samarbeid med Varp Elektro, har levert samtlige lys innendørs.

EIK-senteret

I Vikersund næringspark er det en kombinasjon av både butikker, lager og kontorer. EIK senteret, som selger traktorer og tilbehør, samt Snarum bygg (byggtorget) som selger byggematerialer og tilbehør, var de som skulle flytte inn i næringsbygget. Vikersund næringspark har i tillegg til dette et stort showrom i andre etasje.

eik senteret 1024x511 1
eik senteret rom 1024x511 1
eik senteret kontor 1024x511 1

Kontorbelysning

På kontoret ble LED-panel valgt som grunnbelysning og Profi Pendel over kontorpulten som ekstra arbeidslys. Profi er en lineær armaturserie med meget kompakte mål og et moderne snitt. Serien innbefatter nedhengte, utenpåliggende, innfelte og veggmonterte armaturer. Denne serien passer alle typer moderne interiører på skoler, kontorer og andre offentlige bygg. Nedhengte armaturer leveres med opp/nedlys, komplett med wireoppheng og transparent kabel. Godt lys på arbeidsplassen er særdeles viktig da det kan gjøre at vi føler oss mer opplagte, og reduserer trøtthet og plager som for eksempel hodepine.

LED-teknologi

I korridorene og vrimlearealene leverte vi LED Compact Soft. Det er en armatur som er beregnet på å erstatte kompaktlysrørdownlights på nyanlegg eller ved rehabilitering. Lysbildet fra disse er meget bredstrålende, og er beregnet på å fylle rommet med lys, uten noen definert strålevinkel, slik halogenerstatterne har. Med LED teknologi er det mulig å spare mye energi på denne type armaturer, som ofte er montert i korridorer med mange brenntimer hvert døgn. Armaturene kan med fordel benyttes sammen med sensorteknologi og de er også dimbare om dette er ønskelig. LED Compact Soft er meget energieffektiv, har lav byggehøyde og lang levetid.
LED-panel ble også montert i fellesarealer som møterom og kantineområdet. Som grunnbelysning i butikkene ble ILY armaturen levert. Butikkene stod selv for egen effektbelysning da de hadde egne avtaler med sine leverandører.

EIK ily kortvegg 1024x511 1
EIK ily 1024x511 1

Armaturen ILY

I store næringsbygg med høyt undertaket er det viktig å velge en armatur som gir godt lys til hele lokalet. Spesiellt i lagerhaller er det høyt undertaket og da er det viktig med god belysning, både for å se, men også for å unngå arbeidsulykker. Til lagerhallene leverte vi ILY. Denne armaturen egner seg spesielt godt når det er høyt under taket. ILY leveres med kraftig lysstyrke med tre ulike lyspakker 8600, 12000 eller 16000 lumen. Armaturen er lettmontert med koblingsbokser i hver ende og gjennomgangskobling 5×2,5mm2.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Bilde
  • Varenummer
  • Attributter
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign