LED-lys har hevet belysningskvaliteten

LED-lys-har-hevet-belysningskvaliteten-pc6hqzpxpm6txv67dwhdmswt72lh1ums743vx08sy0
LED-lys-har-hevet-belysningskvaliteten-pc6hqzpxpm6txv67dwhdmswt72lh1ums743vx08sy0

LED-lys har hevet belysningskvaliteten

Vestbytorget AS er i dag et senter for tjenesteytende næringer. De siste årene er det gjort store investeringer for å skreddersy lokalene til leietakernes behov. – I fjor fjernet vi all konvensjonell belysning til LED fra Unilamp Norden AS, sier daglig leder for senteret Halvor Sørbye. – Det har hevet belysningskvaliteten.

De gamle armaturene på senteret gikk gradvis i stykker og lot seg ikke reparere, sier Sørbye. Han legger til at vedlikeholdskostnadene med gammel belysning ble for kostbar og medførte regelmessig utskiftning av armaturer. – De nye dimmbare LED-armaturene fra Unilamp Norden AS, har gitt ny glød i våre åpne arealer, ganger og separate rom.

Krav til riktig belysning

I fjor innhentet Vestbytorget AS tilbud fra flere belysningsleverandører til ny LED-belysning. – Vi fikk tilsendt prøver av forskjellige LED-armaturer som ble testet ut i senteret. Unilamp Norden AS kom best ut av testen og installatøren Presterud & Riise fikk monteringsoppdraget. De utførte oppdraget med faglig presisjon og montasjen ble ferdigstilt sommeren 2017, sier Sørbye. Han kan fortelle at Vestbytorget har samarbeidet med Presterud & Riiser Elektro AS i over ti år. – De har hatt ansvaret for alt elektroarbeid, herunder belysning, ventilasjon, og rehabilitering.

Senter for tjenesteytende næringer

Vestbytorget ble bygget i 1987, den gang som kjøpesenter. – Vi har investert betydelige beløp i å skreddersy lokalene til leietagernes behov. Vi har bl.a. en hel etasje for leger, kiropraktor, tannleger og kjeveortopedi, mens det i første etasje er bank, frisør, kafe, optiker og eiendomsmeglere og underetasje med treningssenter, pleie og velvære, sier Sørbye. Han kan fortelle at leietakere mener LED-lyset har fått et kvalitetsløft sammenliknet med gammel belysning, og redusert energi- og vedlikeholdskostnadene.

Fester grepet om lokalmarkedet

Presterud & Riiser Elektro AS som fikk oppdraget med å montere LED-belysningen på Vestbytorget, er store på sterk- og svakstrøminstallasjoner til industri og næringseiendommer i Vestby kommune. – Oppdragene står i kø og ordrebøkene er fulle, sier installatør Anders Presterud og montør Bjørn Johannessen. De kan fortelle at markedet for elbillading, solcelle- og styringssystemer, AMS-målere og energilagring vokser. – På Vestbytorget har vi montert LED-belysningen fra Unilamp Norden. Vi har samarbeidet med belysningsleverandøren i flere store prosjekter med stor suksess. Belysningsproduktene har god design, lyskvalitet og effektivitet. Fordelen med LED-armaturer er at de har en levetid på over 50 000 timer, og bidrar til å redusere energikostnadene med opp mot 80 prosent. Senteret har nå fått et jevnere og bedre lys.

LED-armaturene er enkle å montere

LED- armaturene til Unilamp leveres med hurtigkobling eller ferdig med ledning og plugg, som monteres i eksisterende takstikkontakter. Noen steder har vi økt antall LED-armaturer og supplert med flere nye kontakter i tak. LED-armaturene er montasjevennlige og har redusert montasjetiden, sier Presterud og Johannessen. De legger til at det i senteret er en blanding av på og av brytere og dimmere.

Skaper god stemning

På Vestbtorget har man valgt den innfelte, dimmbare og bredstrålete armaturen LED-Compact, som gir meget god allmenn belysning. Det samme er tilfellet for Gyro, som er et godt supplement til LED-Compact. Linseteknologien i Gyro reduserer blendingen og gir et varmhvitt lys på 3000K og har meget god fargegjengivelse. – Sammen med WarmDim kan lysfargen endres ved dimming fra 3000K til 2000K. Det gir en lun og varm fargegjengivelse, sier distriktssjef Jon Ivar Myrlid hos Unilamp Norden. Han mener valg av LED-armaturer fremhever senterets egenart. – Vi har hatt et nært samarbeid med installatøren i valg av riktig og funksjonell belysning, påpeker han.

God support og oppfølging

På spørsmål om hvordan supporten og oppfølgingen fra Unilamp Norden AS har vært på Vestbtorget svarer Presterud og Johannessen: – Den har vært meget bra. I tilfelle defekte lamper har Myrlid vært raskt på pletten og supplerte med nye. Vi er avhengig av en belysningsleverandør med gode service- og vedlikeholdsrutiner. Vi har samarbeidet med Unilamp Norden AS i flere år. Det som kjennetegner dem er kvalitetsprodukter og høy leveringspresisjon. Både senterledelsen, leietakere og kunder er entydig positive til dagens belysning.

Setter sitt særpreg på bygget

Vi har redusert energiforbruket med opp mot 80 prosent med LED-belysningen fra Unilamp og fått langt bedre lyskvalitet i våre åpne lokaler, korridorer og kontorer. LED-lys bruker langt mindre strøm for å oppnå samme lyseffekt som en tradisjonell lyskilde. De har også en levetid på mellom 15-20 år og avgir omtrent ingen varme. Det reduserer strømforbruket og vedlikeholdskostnadene med vaktmester som tidligere måtte regelmessig skifte ut gammel belysning avslutter Sørbye.

f.v.-Presterud-Sorbye-Myrlid-Johannessen-e1574419659523-1024x816

De nye dimmbare LED-armaturene fra Unilamp Norden AS har gitt ny glød i våre åpne arealer, ganger og separate rom, sier styreleder og eier for Vestbytorget AS Halvor Sørbye (2. fra venstre). Her sammen med fra venstre installatør Anders Presterud i Presterud og Riiser Elektro AS, distriktssjef Jon Ivar Myrlid Unilamp og montør Bjørn Johannessen i Presterud & Riiser Elektro As.

Montør Bjørn Johannessen fra Presterud & Riiser Elektro AS i ferd med å montere den innfelte dimmbare og bredstrålete armaturen LED-Compact som gir meget god allmenn belysning.

Montor-Presterud-Riiser-Elektro-AS


Facebook


Twitter


Envelope