Spørsmål og svar

Downlight

Hvilken downlight kan monteres rett i isolasjon?

Vi har flere typer downlight som kan monteres rett i isolasjon

I noen tilfeller er det vanskelig eller praktisk umulig å montere downlightkasser. Tidligere har dette vært en utfordring, og noe mange har vært tvilende til. Nå med ny LED teknologi og elektronikk som kan takle varmen, så finnes det produkter tilgjengelig. Vi har nå gleden av å tilby følgende produkter der både armatur og LED driver kan overdekkes av isolasjonsmatter – type Glava o.l. Flere produkter vil lanseres etter hvert.

Gyro / Gyro WD
Gyro Frame / Gyro Frame WD
Juno Soft COB+ / Juno Soft COB+  WD
Limbo Soft
Limbo Integral
Isocob
UnoCob+ / UnoCob+ WD (OBS! ikke Unicone)

Hva er WarmDim?

WarmDim fargetemperaturer

WarmDim er en ny interiørvennlig teknologi

WarmDim-teknologien gjør at lyset oppfører seg akkurat som vanlige glødelamper når det dimmes ned. Dette løses ved at den delen som produserer selve lyset er delt i to, en som gir vanlig kraftig LED-lys og en som gir en varmere glød. Elektronikken i downlighten eller LED-lyskilden justerer lysopplevelsen etter hvert som du dimmer ned. Resultatet er suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95, og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000°K til 2000°K.

 

WarmDim illustrasjon

Når det dimmes ned endres fargen trinnløst mot et varmere lys. Derfor gir WarmDim LED de hyggelige og behagelige fargetonene du er vant med fra vanlige glødlamper og halogenlys.

 

Hva er COB?

COB

COB står for Chips On Board

COB er steg fremover med tanke på energiforbruk. COB har som SMD flere LED dioder samlet på en flate istedet for enkelt plasserte dioder, men forskjellen her er at COB har flere LED dioder. COB chipper har typisk 9 eller flere dioder, 1 krets og 2 krets kontakter uavhengig av antall dioder brukt. COB er kjent for bedre lumen-per-watt-forhold og varmeeffektivitet. Dette har mye å gjøre med utformingen av COB-lysdioder, og det kjølende keramiske substratet i chippene.

Hvilken utførelse skal jeg velge?

Vi har 3 forskjellige utførelser på våre downlights

Vippbar downlight

Med vippbar downlight kan du enkelt rette lyset inn mot veggen eller ut i rommet. Du ser litt av lyskilden, noe som gir ekstra liv i taket.

Soft downlight – Med inntrukket lyskilde

Full diskresjon med inntrukket lyskilde. Lyskilden er helt skjult fra alle vanlige vinkler og dermed uten blending. Flott til å lyse opp gulv og møbelgrupper.

Gyro – Rett lyset dit du vil

Roter og vipp lyskilden i alle retninger slik at lyset kan rettes mot bilder, blomster, møbler og annet du vil ha frem i lyset!

widim dimmer og app Smarthus

Integrering av Zig-B mot Hue

Zig-B Hue

Alle enheter i Zig-B serien kan integreres mot Philips Hue

Philips Hue lar deg styre din belysning via Zigbee protokollen. Dette betyr at du kan ta kontroll over din belysning trådløst og via app.
For å benytte vårt utstyr sammen med Hue så er det noen trinn som må følges. Derfor har vi satt sammen en guide som vil forklare hvordan du går frem.

Se fremgangmåten her

Slik setter du opp Radim BoxDim og BoxSwitch

Radim boxdim og boxswitch

Par RF-mottaker med RF-fjernkontroll

1. Koble til og tilkoble RF-mottakeren riktig, slå på.
2. Slå på fjernkontrollen. Husk å fjerne plastikken som ligger under batteriet.
3. Klikk på innlæringsknappen (Learning key) på mottakeren.
4a.Hvis fjernkontrollen er multi-sone kontroller så klikker du straks på det sone nummeret du vil benytte mot mottakeren. Er det en enkel fjernkontroll du ønsker å bruke så trenger du kun å trykke på «PÅ» knappen på fjernkontrollen.
4b. Når parring er vellykket vil LED-dioden på mottakeren blinke 2 ganger.

Par mottaker med fjernkontroll

Legg til en ny Zim enhet til din Z-Wave gateway

Zim aktuator

Slik inkluderer du Zim BoxDim eller BoxSwitch

Inkludering av Zim BoxDim og Zim BoxSwitch er en enkel prosedyre. For de fleste smarthus kontrollere så finnes det en funksjon for å sette kontroller i en inkluderingsmodus/lære inn enheter. Er du usikker på hvordan dette utføres, se manual for din kontroller.

Alle våre Z-Wave enheter er testet mot blant annet Fibaro HC2, Futurehome, Homey.

Se vår guide på hvordan du går frem for å lære inn Zim enheter her.

 

Zim inkludering

Støtter WiDim 5 GHz WiFi?

WiDim støtter ikke 5 GHz

Dessverre så støttes ikke 5 GHz av WiDim foreløpig. For å ta i bruk dine WiDim enheter så må du legge disse til på 2,4 GHz båndet. Hos de fleste vil dette gå automatisk da de fleste routere støtter både 2,4 og 5 GHz.

Kan jeg tilbakestille en WiDim enhet?

reset widim

Du kan enkelt tilbakestille en WiDim enhet

Det er enkelt å resette/tilbakestille en WiDim enhet ved behov ved å holde inne knappen merket med «R» etter at du har fjernet dimmehjulet. Hold knappen inne i ca. 10 sekunder, WiDim enheten vil da lyse konstant rødt og er klar for å legges til i WiDim appen.

Hvordan legger jeg til en ny enhet i WiDim appen?

widim wireless

Slik legger du til en ny enhet i WiDim appen

  1. Når dimmeren/bryteren er installert og klar til bruk, trykk og hold inne resetknappen for å få det faste røde lyset.
  2. Gå inn på telefonens WiFi innstillinger og velg den nye enheten som router for å sammenkoble.
  3. Start WiDim appen, siden for dimmer/bryter tilkobling vil vises. Velg ditt eget hjemmenettverk og tast inn passordet.
  4. Når dette er gjort vil enheten tilkobles ditt hjemmenettverk, dette kan ta opptil 15 sekunder og appen vil avsluttes når den er ferdig.
  5. Gå inn på telefonens WiFi innstillinger igjen og velg ditt eget hjemmenettverk.
  6. Start opp WiDim appen og enheten er nå lagt til i appen. For å låse opp enheten taster du inn passordet «luzensedim».