Ofte stilte spørsmål

Utfordring eller et spørsmål? Se om vår ofte stilte spørsmål kan hjelpe deg videre.

Spørsmål stilt flest ganger

Vi selger kun våre produkter til grossister og el. installatører. Enkelte produkter kan skaffes via andre forhandlere. Se mer.

Vi holder til i Industriveien 11 på Skytta som ligger i Nittedal. Her finner du hovedkontor og lager. Se kart og mer informasjon her.

Ja, vi fører en del smarte produkter innenfor ulike protokoller som WiFi, Bluetooth, Zigbee og Z-Wave. Se mer.

Vi har vårt eget team som tar seg av prosjekter deriblant lysberegning. Ta kontakt for mer informasjon her.

Ofte stilte spørsmål - Belysning

WarmDim-teknologien gjør at lyset oppfører seg akkurat som vanlige glødelamper når det dimmes ned. Dette løses ved at den delen som produserer selve lyset er delt i to, en som gir vanlig kraftig LED-lys og en som gir en varmere glød. Elektronikken i downlighten eller LED-lyskilden justerer lysopplevelsen etter hvert som du dimmer ned. Resultatet er suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95, og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000°K til 2000°K.

COB er steg fremover med tanke på energiforbruk. COB har som SMD flere LED dioder samlet på en flate istedet for enkelt plasserte dioder, men forskjellen her er at COB har flere LED dioder. COB chipper har typisk 9 eller flere dioder, 1 krets og 2 krets kontakter uavhengig av antall dioder brukt. COB er kjent for bedre lumen-per-watt-forhold og varmeeffektivitet. Dette har mye å gjøre med utformingen av COB-lysdioder, og det kjølende keramiske substratet i chippene.

I noen tilfeller er det vanskelig eller praktisk umulig å montere downlightkasser. Tidligere har dette vært en utfordring, og noe mange har vært tvilende til. Nå med ny LED teknologi og elektronikk som kan takle varmen, så finnes det produkter tilgjengelig. Vi har nå gleden av å tilby følgende produkter der både armatur og LED driver kan overdekkes av isolasjonsmatter – type Glava o.l. Flere produkter vil lanseres etter hvert. Du kan lese mer her.

Vippbar downlight
Med vippbar downlight kan du enkelt rette lyset inn mot veggen eller ut i rommet. Du ser litt av lyskilden, noe som gir ekstra liv i taket.

Soft downlight – Med inntrukket lyskilde
Full diskresjon med inntrukket lyskilde. Lyskilden er helt skjult fra alle vanlige vinkler og dermed uten blending. Flott til å lyse opp gulv og møbelgrupper.

Gyro – Rett lyset dit du vil
Roter og vipp lyskilden i alle retninger slik at lyset kan rettes mot bilder, blomster, møbler og annet du vil ha frem i lyset!

Ofte stilte spørsmål - Smarthus

WiDim er et smart styringssytem basert på WiFi. Med dette systemet kan du styre lys og andre systemer.

WiDim støtter desserre ikke talestyring og systemer som Google Home og Alexa.

Dessverre så støtter ikke WiDim 5 GHz. For å ta i bruk dine WiDim enheter så må du legge disse til på 2,4 GHz båndet. Hos de fleste vil dette gå automatisk da de fleste routere benytter både 2,4 og 5 GHz. Ved bruk av Mesh nettverk så må du se etter om du har en SSID som kun kjører 2,4 GHz. Mange Mesh nettverk kjører ofte i dag en SSID hvor både 2,4 og 5 GHz er «slått sammen». Dette kan gi utfordringer ved at WiDim ikke klarer å se hvilken frekvens den skal låse seg til. Alternativ for å få WiDim til å fungerer over Mesh er å opprette et gjestenettverk som kun benytter 2,4 GHz eller se om det er mulighet for å deaktivere 5 GHz under installasjonene for så å aktivere igjen når du er ferdig med å installere WiDim.

BlueDim er vårt nyeste styringssystem basert på BLE Bluetooth med Mesh support.

Ja, BlueDim støtter systemer som Google Home og Alexa. For å få denne funksjonaliteten trenger du vår gateway.

Ja det kan du. BlueDim fungerer da kun lokalt over Bluetooth. Støtte for Google Home og Alexa vil ikke være tilgjengelig.

Ja. For at du skal kunne styre dine enheter fra hvor enn du befinner deg og at tjenester som Google Home og Alexa skal fungere så må du være tilkoblet internett.

Når en WiDim enhet blinker rødt så betyr det at den har mistet kontakten med ditt WiFi nettverk. For å løse dette så lønner det seg å resette enheten med knappen merket R for så å legge den til igjen på nytt.

Når en ny enhet er lagt til i appen så er den låst. For å få full tilgang til denne kan du låse den opp med passordet luzensedim

Rull til toppen